(نم زدایی و خارج کردن جیوه) Dehydration ( TEG )  &  Mercury Removal:
بطور کلی این واحد که درهر Train وجود دارد (۴ واحد در ۴ ترین) بنام واحد نم زدایی و حذف جیوه از گاز معروف است. هدف اصلی از طراحی و ایجاد این واحد زدودن قطرات  آب همراه با گاز شیرین (پس از واحد ۱۰۱) یا به عبارتی نم زدایی و خشک کردن گاز (Dry.Gas) می باشد تا درهنگام سرما از ایجاد هر گونه Hydrate(ترکیب ذرات ریز آب و هیدروکربن) جلوگیری شده و لاین گاز از خطر انسداد و پارگی یا ترکیدگی مصون بماند. به همین منظور واحد ۱۰۴ طراحی شده تا در  آن توسط یک حلال بنامTEG (تری-اتیلن-گلایکول) ذرات آب موجود در گاز جذب گردند، طوریکه در خروجی واحد مقدار آب موجود در گاز حداکثر ppm (mol)4 باشدکه خصوصیات اصلی این ماده حلال ( Solvent ):
درصد خلوص آن باید بالای ۹/۹۹درصد وزنی باشد.
دمای آن می بایستی حدود  ۷درجه بالاتراز دمای گاز ورودی به  TEG.Contactorباشد.
با حساسیت بیشتری نسبت به MEG  ذرات آب را جذب کرده وگرانتر می باشد.
گاز شیرین شده پس از خروج از واحد شیرین سازی وارد واحد نم زدایی میشود. اما سیستم طوری طراحی شده است که قبل ازآن گاز ورودی به این واحد، ابتدا از قسمتی از واحد ۱۰۵ (واحد تنظیم نقطه شبنم هیدروکربوری و حذف مرکاپتان) عبور کرده و سپس بدلیل آبگیری بهتر از گاز در(Dryer.inlt.K.O.Drum) وارد فیلتر کوالیسر Inelet.Filter.Coaleser ورودی می شود، تا هر گونه قطرات هیدروکربنی خود را دراین فیلتر جای گذارده و از پدیده فومینگ (کف کردگی) قبل از ورود به برج تماس TEG جلوگیری نماید.
بدین ترتیب گاز مرطوب در دومین مرحله با دما و فشاری در حدود  ۲۷درجه سانتیگراد و Barg 3/65 و از قسمت پایین وارد این برج شده و در حالی که به سمت بالا حرکت می کند با TEG (گلایکولی) که با فشار و دمایی در حدود Bara 3/66 و ۳۴درجه سانتیگراد از بالای برج وارد می شود بصورت مخالف الجهت(Counter.Currently) تماس یافته، ذرات ریز آب را به Lean.TEG داده و آنرا تبدیل به Rich.TEG یا گلایکول غنی شده می سازد. اما گاز خروجی وارد فیلتر کوالیسر خروجی Outlet.Filterمیشود تا ذرات TEG و هیدروکربن ها را گرفته و مانع از Carry.Overبشود و سپس ضمن عبور از یک مبدل حرارتی که از آن گلایکول تمیز و ورودی به برج می گذرد، تبادل کرده و گاز گرم شده و گلایکول ورودی به برج تماس TEG را تا حدی خنک می سازد. این گاز(گاز خشک شده) و نم زدایی شده در ادامه مسیر خود در واحد ۱۰۴ به برج جذب ذرات جیوه Mercury.Guard  وارد می شود که هدف طراح از این بخش جذب ذرات جیوه ای است که همراه گاز پس از گذشت زمان درصد بیشتری در گاز اصلی پیدا می کنند. این گاز پس از عبور از برج جذب ذرات جیوه وارد فیلتر تصفیه کننده می شود که در آن ذرات جداشدهMecury.Guard و کاتالیست هایی که احتمالاً در آن برج بوده و همراه گاز خارج میشوند، گرفته می شود تا درمراحل بعدی که گاز باید از Cold.Box واحد ۱۰۵ بگذرد باعث گرفتن صافی ها (Strainers) نشود. از این نظر بالا رفتن DP در این فیلتر بسیار حائز اهمیت است.اما گلایکول غنی شده که شامل آب می شود پس از جمع آوری در پایین برج تماس جهت احیاء و گردش در واحد ۱۰۴ تحت کنترل سطح LV0017  وارد TEG.Package می گردد. در این Package گلایکول غنی شده ابتدا وارد برج عمودی (TEG Still Condenser) می گردد (تا حدود ۱۰درجه سانتیگراد گرم شود) که خود برروی برج عمودی Column TEG Still واقع است.
در برج TEG Still condenser گلایکول پس از عبور از قسمت Shell از بالای برج خارج شده و پس از افزایش دمایی از ۲۸درجه به ۵/۳۷ درجه سانتیگراد وارد ظرف تبخیر Flash.Drum می گردد. دراین درام مقداری از فشار اولیه خود را از دست داده و بعلاوه اگر هیدروکربنی همراه آن باشد از طریق یک     Pot کوچک و یک Weir جمع آوری شده و به ۱۰۴-D-106 ظرف جمع آوری هیدروکربن Skimming.Pot فرستاده می شود. سپس گلایکول غنی شده (Rich) وارد دو عدد فیلتر کارتریجی میشود (یکی Stand By می باشد) ، تا هر گونه ذرات جامد (Soild.Particles) موجود در خود را باقی گذارد و پس از عبور از یک مبدل حرارتی یا مبدل TEGتمیز/ TEG کثیف، دمای TEGکثیف (Rich) بالا رفته. (حدود ۱۵۵ درجه سانتیگراد) و دمای TEGتمیز و خروجی کاهش  می یــابد ( به حدود  ۴/۶۹ درجه سانتیگراد می رسد). TEGغنی شده (کثیف) سپس وارد برج Still Column می گردد و از آنجا وارد TEG.Reboiler  که توسط بخار HP کار می کند، می شود. در این مرحله چون غلظت TEG تمیز شده به حدود ۹۹٫۵% درصد وزنی رسیده و باید تا ۹۹٫۹% افزایش یابد ازیک خط Fuel.Gas که پس از عبور ازReboilerگرم شده (تا ۱۵۰ درجه سانتیگراد) واردTEG.Stripper می شود، استفاده می شود. دمای Reboiler باید در حدود  ۲۰۴درجه سانتیگراد باشد تا از تجزیه TEG در دماهای بالاتر مثل۲۱۵درجه سانتیگراد جلوگیری شود که این عمل توسط FV5013  روی لاین HP.Steam و یک آب که به آب خوراک بویلرمعروف است (Boiler feed water) صورت می گیرد. اما گاز داغ از پایین برج TEG.Stripper و TEG از بالا بصورت مخالف الجهت با هم تماس می یابند تا اگر در TEG آب یا هیدروکربنی باشد بصورت بخار خارج شده و به Flare فرستاده شود. TEG تمیز شده پس از تبادل با TEG غنی شده وارد Surge.Drum می شود که توسط یک لاین نیتروژن  N2.Blanketing  نیز محافظت میشود تا TEG با اکسیژن در تماس نباشد. در این ظرف همچنین یک لاین جهت گلایکول که از واحد (TEG.Storage) 146 می آید، تعبیه شده است. گلایکول تمیز توسط یک عدد پمپ رفت و برگشتی (Reciprocating) به مبدل گاز/ TEGتمیز و سپس به بالای برج تماس بصورت یک چرخش یا سیکل فرستاده می شود (سیکل احیاء). قسمتی از خروجی این پمپ نیز همیشه وارد یک فیلتر کربنی Charcoal.Filter می شود که به میزان ۲۰% از گلایکول را فیلتر کرده و  آنرا از ذرات هیدروکربن پاک می سازد. همچنین دو خط Antifoam و PH Control به ابتدای خط Suction پمپ گلایکول کشیده شده که اولی جهت جلوگیری از پدیده کف کردگی (Foaming)و برای کم کردن تلفات گلایکول در هنگام کف کردگی در برج تماس و دومی جهت ثابت نگه داشتن PH گلایکول در نظر گرفته شده چون در PH بین ۵/۸-۸ تمایل به کف پیدا می کند.

    turbin     مجموعه کامل اموزش مبدل های حرارتی   مجموعه کامل اموزش پمپ ها   مجموعه کامل اموزش بویلرها   مجموعه کامل اموزش شیرهای صنعتی   مجموعه کامل اموزش کوره های صنعتی   compresor_recip   مجموعه کامل اموزش کمپرسور گریز از مرکز   دانلود نرم افزار های اموزشی مهندسی گوشی موبایل اندروید    
نویسنده : Admin

مرجع شبیه سازی مهندسی شیمی (Simulearn.ir) با بیش از 5 سال سابقه و دارا بودن دو تیم شبیه سازی هایسیس و یک تیم شبیه سازی اسپن با افتخار اماده انجام پروژه های شبیه سازی در بخش صنعتی و دانشگاهی ( دانشجویی ) و همچنین پاسخگویی به سوالات شما و ارائه اموزش های شبیه سازی به روش نوین و آموزش تجهیزات صنعتی می باشد --------------------------- ارتباط از طریق ایمیل project.simulearn@gmail.com --------- اکانت (ای دی ) تلگرام جهت درخواست شبیه سازی و پشتیبانی : Telegram.me/ProjectSimulearn ----------------- کانال رسمی ما در تلگرام جهت دریافت جدیدترین فایل های شبیه سازی و اموزشی Telegram.me/Simulearn -----

مشاهده همه نوشته ها

نوشته های مرتبط

ارسال یک پاسخ

نام * تارنما

لطفا پاسخ سوال را بفرمایید *

عضویت در خبرنامه

عضویت در خبرنامه مرجع شبیه سازی مهندسی شیمی Simulearn.ir

جهت عضویت در خبرنامه ایمیل خود را وارد کنید

با عضویت در خبرنامه جدیدترین آموزش ها ، مقالات ، خبرها و تخفیفات را درایمیل خود دریافت کنید 

انجام پروژه شبیه سازی

   شبیه سازی هایسیس مهندسی شیمی request

کاملترین مجموعه آموزش تجهیزات صنعتی

    اموزش تجهیزات صنعتی مصاحبه استخدامی مهندسی شیمی مکانیک

آموزش های تصویری فارسی هایسیس

اموزش تصویری فارسی یادگیری قدم به قدم هایسیس hysys

اپلیکیشن های آموزشی اندروید

اپلیکیشن های موبایل اندروید آموزش مهندسی android

دانلود رایگان ویدئوهای آموزشی

  دانلود رایگان مجموعه کامل ویدئوهای اموزشی تجهیزات صنعتی

دریافت پروژه های دانشجویی

  پروژه رایگان شبیه سازی دانشجویی مهندسی شیمی HYSYS