هدف این واحد حذف مرکاپتان ها و آب از پروپان می باشد. خوراک ورودی ، پروپان ترش از واحد ۱۰۷ و محصولات ،  پروپان خشک که به سمت واحد ۱۴۷ هدایت می شود و محلول کاستیک با مرکاپتان که برای احیا به سمت واحد ۱۱۳ هدایت می شود می باشد.

در این واحد ترکیبات سولفور بخصوص مرکاپتانها و آب موجود در جریان گاز ترش پروپان صادره از واحد ۱۰۷ حذف می شود. بر اساس طراحی انجام شده از محلول کاستیک سودا با غلظت ۱۵تا % ۲۰ برای تصفیه پروپان ترش استفاده می شود و محلول سود پس از جذب مرکاپتانها در واحد ۱۱۳ دوباره تصفیه و بازیابی می شود و وارد سیکل می گردد. پروپان شیرین شده پس از خشک شدن برای ذخیره سازی به واحد ۱۴۷ فرستاده می شود.

برای جداسازی مرکاپتانها از پروپان در مرحله اول از فرایند استخراج ( extraction ) استفاده می شود که در برجی به نام Extractor به صورت جریان متقابل با محلول کاستیک در تماس و انتقال جرم قرار می گیرد.

کاستیک از بالای سینی ۱۵ و پروپان از پایین برج وارد می شوند. بعد از جداسازی مرکاپتانها ، پروپان از بالای برج خارج شده و در صورت کاستیک در یک settler شسته می شود و بعد از فیلتر شدن وارد خشک کننده شده و بعد از خشک شدن و آبگیری در خشک کننده ها دوباره فیلتر شده وجهت ذخیره سازی به واحد ۱۴۷ ارسال می گردد. در صورتی که پروپان محصول واحد دارای کیفیت مناسب جهت ذخیره سازی نباشد از طریق یک پمپ به واحد ۱۰۶ ارسال شده و به خط سراسری گاز می پیوندد.

جهت بازیابی خشک کننده ها از پروپان استفاده می شود ؛ بدین صورت که مقداری از پروپان وارد کوره شده و بعد از حرارت دادن تا C280 جهت خشک کردن ذرات مولکولی استفاده می شود.

همچنین به علت وجود COS همراه پروپان در این واحد بیش از % ۹۰ از این ترکیبات در برج از گاز جدا می شود اما جهت جداسازی % ۱۰ باقیمانده از COS از یک درام تمام کننده ( finishing drum ) با کاستیک % ۷ استفاده می کنیم.

    turbin     مجموعه کامل اموزش مبدل های حرارتی   مجموعه کامل اموزش پمپ ها   مجموعه کامل اموزش بویلرها   مجموعه کامل اموزش شیرهای صنعتی   مجموعه کامل اموزش کوره های صنعتی   compresor_recip   مجموعه کامل اموزش کمپرسور گریز از مرکز   دانلود نرم افزار های اموزشی مهندسی گوشی موبایل اندروید    
نویسنده : Admin

مرجع شبیه سازی مهندسی شیمی (Simulearn.ir) با بیش از 5 سال سابقه و دارا بودن دو تیم شبیه سازی هایسیس و یک تیم شبیه سازی اسپن با افتخار اماده انجام پروژه های شبیه سازی در بخش صنعتی و دانشگاهی ( دانشجویی ) و همچنین پاسخگویی به سوالات شما و ارائه اموزش های شبیه سازی به روش نوین و آموزش تجهیزات صنعتی می باشد --------------------------- ارتباط از طریق ایمیل project.simulearn@gmail.com --------- اکانت (ای دی ) تلگرام جهت درخواست شبیه سازی و پشتیبانی : Telegram.me/ProjectSimulearn ----------------- کانال رسمی ما در تلگرام جهت دریافت جدیدترین فایل های شبیه سازی و اموزشی Telegram.me/Simulearn -----

مشاهده همه نوشته ها

نوشته های مرتبط

نظرات ۴ برای “واحد ۱۱۴ : تصفیه (فرآوری) پروپان”

  1. ممد می گوید:

    سلام
    من شبیه سازی همین واحد ۱۱۴ پالایشگاه پارس جنوبی رو میخوام
    میشه لطف کنید بفرمایید آیا امکانش هست انجام بدید ؟

    • Mehdi می گوید:

      سلام دوست عزیز
      بله امکانش وجود داره
      جزئیات فایل شبیه سازی به ایمیلتون ارسال شد
      موفق باشید

  2. امیر می گوید:

    سلام دوست عزیز
    با عرض پوزش اگر امکانش هست شبیه سازی واحد ۱۱۳ و ۱۱۴ و ۱۱۵ برآیم ایمیل کنید
    با سپاس فراوان از شما و آرزویا توفیق برای شما

    • سلام دوست گرامی
      واحدهای ۱۱۳ و۱۱۴ و۱۱۵ تا حالا طراحی نشدن و اگر میخواین باید درخواست بدید تا براتون شبیه سازیشون انجام بشه
      متشکر موفق باشید

ارسال یک پاسخ

نام * تارنما

لطفا پاسخ سوال را بفرمایید *

عضویت در خبرنامه

عضویت در خبرنامه مرجع شبیه سازی مهندسی شیمی Simulearn.ir

جهت عضویت در خبرنامه ایمیل خود را وارد کنید

با عضویت در خبرنامه جدیدترین آموزش ها ، مقالات ، خبرها و تخفیفات را درایمیل خود دریافت کنید 

انجام پروژه شبیه سازی

   شبیه سازی هایسیس مهندسی شیمی request

کاملترین مجموعه آموزش تجهیزات صنعتی

    اموزش تجهیزات صنعتی مصاحبه استخدامی مهندسی شیمی مکانیک

آموزش های تصویری فارسی هایسیس

اموزش تصویری فارسی یادگیری قدم به قدم هایسیس hysys

اپلیکیشن های آموزشی اندروید

اپلیکیشن های موبایل اندروید آموزش مهندسی android

دانلود رایگان ویدئوهای آموزشی

  دانلود رایگان مجموعه کامل ویدئوهای اموزشی تجهیزات صنعتی

دریافت پروژه های دانشجویی

  پروژه رایگان شبیه سازی دانشجویی مهندسی شیمی HYSYS