:Instrument & Service Air(تولیدهوای ابزار دقیق و هوای سرویس )
هدف از طراحی واحد تولید هوا ، فراهم کردن هوای مورد نیاز سیستم های ابزار دقیق و نیز هوای سرویس برای کلیه قسمتهای پالایشگاه و همچنین تأمین هوای مورد نیاز واحد نیتروژن می باشد. هوای فشرده توسط سه عدد کمپرسور سه مرحله ای که شدت جریان هر یک m3/hr ۶۹۰۰ است تولید می شود که در حالت نرمال دو کمپرسور در سرویس و کمپرسور سوم درحالت آماده به سرویس قراردارد.
هوای محیط قبل از ورود به مرحله اول از فیلترهای اولیه گذشته و تمیز می شود، سپس در مرحله اول این هوا تا فشار Barg 2/1 فشرده می شود. از آنجا که فشرده شدن هوا باعث بالارفتن دما می شود و همچنین به خاطر جدا کردن رطوبت هوا، هوای خروجی از مرحله اول با عبور از کولرهای هوائی خنک شده و سپس رطوبت آن که به صورت مایع درآمده و در مخزن رطوبت گیرجدا می شود، پس از آن هوا وارد مرحله دوم کمپرسور شده و تا فشار Barg 2/3 فشرده شده و مجدداً همانند مرحله اول از کولرهای هوائی و مخزن رطوبت گیر عبور کرده وارد مرحله سوم می شود. هوای خروجی از مرحله سوم که فشاری در حدود ۹Bargو دمائی در حدود ۵۵ درجه سانتیگراد دارد به سمت واحد نیتروژن وخشک کن ها هدایت می شود.
واحد تولید هوا قادر به تولید دو نوع هوا متناسب با مصرف کننده ها می باشد:
۱٫هوای مرطوب(۰C ۵۵ ( P = 9 Barg , T = خروجی از مرحله سوم برای مصرف واحد نیتروژن.
۲٫هوای خشک(۰C ۶۵ ( P = 8 Barg , T = خروجی از خشک کن ها برای تأمین هوای ابزار دقیق و هوای سرویس.
سه عدد خشک کن (Dryer) که شدت جریان هر کدام ۳۵۵۰ است وظیفه تولید هوای خشک و تمیز را بعهده دارند. هوای خروجی از کمپرسورها ابتدا وارد فیلترهای اولیه قسمت خشک کن ها شده پس از آن وارد بسته های خشک کن (Absorber.Vessel) می شود به ازاء هر Dryer دو بستر خشک کن وجود دارد که همیشه یک بسته در حالت سرویس و دیگری در حالت احیا (Regeneration)قرار دارد.
اساس کار خشک کن جذب رطوبت توسط Dessicantدر فشار بالا و احیاء بسته با دفع رطوبت در فشار پائین به اتمسفر می باشد. زمان احیاء و در سرویس قرار گرفتن خشک کن ها بدین ورت است که هر بسته به مدت ۵ دقیقه در سرویس قرار می گیرد و در این حالت بستر دوم در شرایط احیاء وتخلیه به اتمسفر و فشارگیری قرار دارد، پس از ۵ دقیقه شرایط بسترها برعکس شده و این عمل تا زمانیکه خشک کن در سرویس قرار گیرد، ادامه می یابد. برنامه تعویض بسته ها نیز توسط PLC کنترل و انجام می پذیرد ، هوای خشک خروجی از بسترها وارد فیلتر ثانویه شده و پس از آن به مخزن های ذخیره هوا هدایت می شود ظرفیت مخازن ذخیره طوری در نظر گرفته شده است که در صورت بروز مشکل درواحد بتواند به مدت ۱۵ دقیقه فقط هوای ابزار دقیق پالایشگاه را تأمین کند. خروجی از مخازن ذخیره به دو شاخه هوای ابزار دقیق و هوای سرویس تقسیم می شود و در شرایط از کار افتادن کمپرسورها شیر سمت هوای سرویس بسته شده و هوای موجود در مخازن صرفاً جهت تأمین هوای ابزار دقیق مصرف می شود.
مشاهده همه نوشته هاAdmin