(تولید نیتروژن)Nitrogen  Unit:
هدف از طراحی واحد تولید نیتروژن  تأمین نیتروژن مورد نیاز کلیه واحدهای پالایشگاه می باشد. واحد تولید نیتروژن با شدت جریان m3/h ۱۶۰۰  نیتروژن گازی و m3/h ۳۰۰  نیتروژن مایع کار می کند. در ابتدای واحد فیلترهائی جهت جداکردن ذرات موجود در هوای مرطوب ارسالی در نظر گرفته شده اند ، سپس سیستم خنک کننده که یک سیکل بسته با سرماسازی گاز فرئون است،  قراردارد که دمای هوا از  ۵۵ درجه سانتیگراد به  ۱۰ درجه سانتیگراد کاهش می دهد. این عمل باعث بالارفتن بازدهی درجذب رطوبت توسط جذب کننده ها می شود. پس از این مرحله وارد جداکننده و قسمت خالص سازی می شود که خود شامل دو جذب کننده  رطوبت  و  CO2  و همچنین Heater می باشد.
جذب کننده ها حاوی دو نوع جاذب آلومینیوم فعال در پائین و غربال مولکولی در قسمت بالا می باشد. مقدار CO2 و رطوبت در هوای  خروجی از این مرحله باید کمتر از ppm  ۱ باشد زیرا در غیر این صورت احتمال یخ زدگی وجود دارد.
پس از مرحله خالص سازی هوا به سمت Cold.Box هدایت می شود. دراین قسمت هوا ابتدا از مبدل حرارتی عبور کرده و ضمن تبادل حرارت با محصولات خروجی دمایش به۰C 155- درجه سانتیگراد میرسد و در حالیکه بخشی از آن مایع شده است به پائین برج تقطیر وارد می شود. در برج تقطیر بخشی از نیتروژن گازی به سمت بالای برج حرکت می کند و در تبادل جرم با نیتروژن مایع برگشتی به صورت خالص از واحد خارج و پس از عبور از Cold.Box و مبدل حرارتی الکتریکی به سمت مصرف کننده ها فرستاده می شود. مایع پائین برج تقطیر که دارای ۳۲% اکسیژن است طی یک کاهش فشار از Barg 8 بهBarg4  مجدداً به قسمت بالای برج تقطیر (Vaporizer) وارد می شود و دمای قسمت بالای برج را به۱۷۲- درجه سانتی گراد کاهش می دهد تا بخشی از نیتروژن گازی به مایع تبدیل شده ، که این نیتروژن مایع هم تأمین کننده مایع برگشتی برج خواهد بود و هم می تواند به صورت محصول به مخازن ذخیره فرستاده شود.
مایع غنی از اکسیژن که باعث کاهش دمای قسمت بالای برج تا  ۱۷۲-درجه سانتیگراد  شده از بالای برج خارج و ضمن عبور از توربین سرماساز که با سرعت ۳۴۰۰۰ دور بر دقیقه می چرخد به عنوان عامل اصلی ایجاد سرما با دمای  ۱۷۴- درجه سانتیگراد از مبدل حرارتی خنک کننده (Cold Box) عبور نموده و سپس بعنوان عامل احیاء بسترهای جذب CO2 و رطوبت هوا به قسمت خالص سازی هدایت می شود. نیتروژنی که به خط اصلی جهت مصرف وارد می شود ، دارای فشار Barg 7/7 و دمای  ۵۷ درجه سانتیگراد می باشد.
نیتروژن تولیدی این واحد با فشار Barg 7/7 و دمای  ۵۷ درجه سانتی گراد به مصارف زیر می رسد:
تخلیه و Purgeکردن سیستمها و تجهیزات در هنگام راه اندازی واحدها.
-بعنوان گاز پوششی (Blanketting.Gas) درمخازن ذخیره مواد شیمیایی و Sump درام ها جهت جلوگیری از ترکیب این مواد با هوا.
-بعنوان Buffer Gas برای Sealing کمپرسورهای واحد۱۰۵ و واحد ۱۰۶٫
Purge کردن آنالیزرها و دیگر تجهیزات ابزار دقیق.
-جاروب کردن (Sweeping)دودکش مشعلها به عنوان پشتیبان در هنگام بروز مشکل در سیستم Fuel.Gas به منظور جلوگیری از برگشت آتش به سمت خط مشعل و تجهیزات.
-بعنوان Inert Gas جهت خنثی سازی تجهیزات قبل از تعمیرات فوری واحدها.

    turbin     مجموعه کامل اموزش مبدل های حرارتی   مجموعه کامل اموزش پمپ ها   مجموعه کامل اموزش بویلرها   مجموعه کامل اموزش شیرهای صنعتی   مجموعه کامل اموزش کوره های صنعتی   compresor_recip   مجموعه کامل اموزش کمپرسور گریز از مرکز   دانلود نرم افزار های اموزشی مهندسی گوشی موبایل اندروید    
نویسنده : Admin

مرجع شبیه سازی مهندسی شیمی (Simulearn.ir) با بیش از 5 سال سابقه و دارا بودن دو تیم شبیه سازی هایسیس و یک تیم شبیه سازی اسپن با افتخار اماده انجام پروژه های شبیه سازی در بخش صنعتی و دانشگاهی ( دانشجویی ) و همچنین پاسخگویی به سوالات شما و ارائه اموزش های شبیه سازی به روش نوین و آموزش تجهیزات صنعتی می باشد --------------------------- ارتباط از طریق ایمیل project.simulearn@gmail.com --------- اکانت (ای دی ) تلگرام جهت درخواست شبیه سازی و پشتیبانی : Telegram.me/ProjectSimulearn ----------------- کانال رسمی ما در تلگرام جهت دریافت جدیدترین فایل های شبیه سازی و اموزشی Telegram.me/Simulearn -----

مشاهده همه نوشته ها

نوشته های مرتبط

نظرات ۲ برای “واحد ۱۲۴ : تولید نیتروژن”

  1. نعمت زاده می گوید:

    با سلام لطفا فرایند یونیت ۱۰۷ و ۱۱۶ را با تصویر توضیح دهید.
    بسیار سپاسگزارم

    • Mehdi می گوید:

      سلام دوست عزیز
      توضیحات مربوط به واحدهای ۱۰۷ و ۱۱۶ قبلا انجام شده و بنا به درخواست شما عکس مربوط به واحد ها نیز اضافه گردید
      اگر جای خاصی از واحد براتون سوال پیش اومده لطفا مطرح کنید تا براتون توضیح بدم
      با تشکر

ارسال یک پاسخ

نام * تارنما

لطفا پاسخ سوال را بفرمایید *

عضویت در خبرنامه

عضویت در خبرنامه مرجع شبیه سازی مهندسی شیمی Simulearn.ir

جهت عضویت در خبرنامه ایمیل خود را وارد کنید

با عضویت در خبرنامه جدیدترین آموزش ها ، مقالات ، خبرها و تخفیفات را درایمیل خود دریافت کنید 

انجام پروژه شبیه سازی

   شبیه سازی هایسیس مهندسی شیمی request

کاملترین مجموعه آموزش تجهیزات صنعتی

    اموزش تجهیزات صنعتی مصاحبه استخدامی مهندسی شیمی مکانیک

آموزش های تصویری فارسی هایسیس

اموزش تصویری فارسی یادگیری قدم به قدم هایسیس hysys

اپلیکیشن های آموزشی اندروید

اپلیکیشن های موبایل اندروید آموزش مهندسی android

دانلود رایگان ویدئوهای آموزشی

  دانلود رایگان مجموعه کامل ویدئوهای اموزشی تجهیزات صنعتی

دریافت پروژه های دانشجویی

  پروژه رایگان شبیه سازی دانشجویی مهندسی شیمی HYSYS